Metode de preparare a cafelei

19 June 2022

Vreau să fac un sumar al metodelor de preparare a cafelei pe care le-am folosit. Așa pot să creez un context pentru lucrurile pe care le zic despre cafea.

Am început cu Aeropress. Am luat un Aeropress și o râșniță de la Origo acu' câțiva ani, și am luat și o cafea atunci, Ethiopia Kochere.

Totuși, chiar și atunci, îmi plăcea să beau espresso. La un moment dat, am descoperit Cafflano Kompresso și mi-am cumpărat unul. Mi-am făcut multe espresso-uri delicioase cu el de-alungul timpului.

O vreme am folosit și French Press-ul și așa m-am obișnuit să beau filtru. Zic asta, pentru că eu am descoperit cafeaua prin băuturile bazate pe espresso. Și acum pot să zic că îmi place mai mult espresso decât filtru.

La ibric, cred că am făcut cafea de vreo două ori în viața mea.

Am mai făcut și la Moka Pot o vreme, cât timp am stat cu un prieten care avea o "mașinărie" de asta.

Uneori, mai folosesc și metoda în care pun cafea măcinată în cană și torn apă fierbinte peste ea. Fac asta în special când am cafea premăcinată.

E o metodă asemănătoare celei folosite pentru cupping, așa că mă gândesc s-o folosesc ca bază pentru experimentele mele viitoare cu cafeaua.

Spun asta, pentru că sper că inițiativa asta de a scrie despre cafea să mă inspire să mă joc mai mult, să fac experimente cu prepararea cafelei.

Newsletter